Юлія Тимошенко: «Батьківщина» вимагає зупинити масштабний розпродаж сільськогосподарської землі

Юлія Тимошенко: «Батьківщина» вимагає зупинити масштабний розпродаж сільськогосподарської землі

«Батьківщина» наполягає розглянути законопроєкт про заборону масштабного розпродажу сільгоспземлі на найближчому сесійному засіданні Верховної Ради. Родючі чорноземи мають належати українському народу, а не спекулянтам і транснаціональним корпораціям, які скуповують їх, користуючись нинішнім безгрошів’ям українських фермерів, викликаним війною.

«Жодної копійки немає в українців грошей, щоб купити собі навіть клаптик землі. Але тим, хто має мільярди, в тому числі здобуті корупційним шляхом, зокрема на зловживаннях в Міністерстві оборони, ця земля сьогодні продається», – обурено наголосила лідерка фракції  «Батьківщина» з парламентської трибуни.

Юлія Тимошенко нагадала, що йдеться про 72%  української території, та підкреслила, що цей дерибан землі відбувається, «коли на фронті йде боротьба за кожну вулицю, кожний будинок, кожен квадратний сантиметр землі, а наші герої кровʼю поливають цю землю».

«Ви розумієте, що тільки мале і середнє сільгоспвиробництво, сімейне фермерство може дати нам мільйони робочих місць, може дати людям, які мешкають і в місті, і в селі, нормальні прибутки, нормальну роботу, країні – сотні мільярдів доходів», – звернулась вона до колег.

Лідерка «Батьківщини» нагадала, що з 1 січня цього року згідно з другою частиною так званої «земельної реформи» в «одні руки» дозволено  продавати по 10 тисяч гектарів землі. Вона звернула увагу, що проти цього виступають аграрні спілки, які зібрали під відповідною петицією до президента понад 25 тисяч підписів.

«Якщо ви подивитеся звіт про те, хто та яку частину нашої сільськогосподарської родючої землі контролює, мільйони вже гектарів землі вийшли з-під контролю української держави. Якщо ця земля буде розкрадена сьогодні спекулянтами, великими транснаціональними корпораціями, всіма, хто бачить нашу землю як наживу, як ми будемо звітувати з вами перед прийдешніми поколіннями? Земля мусить належати лише українському народові, й більше нікому», – підсумувала Юлія Тимошенко і зазначила, що парламент має втрутитись у це питання, негайно розглянувши відповідний законопроєкт.

вгору