“Перейшов на бік ворога”: СБУ викрила на державній зраді уродженця Прикарпаття Рекомендовані

“Перейшов на бік ворога”: СБУ викрила на державній зраді уродженця Прикарпаття
Підозрюваний – житель Коломиї, 1991 року народження.
 
СБУ викрила на державній зраді уродженця Івано-Франківщини, який перейшов на бік агресора під час окупації Криму.
 
Служба безпеки повідомила про заочну підозру уродженцю Прикарпаття, який служив у внутрішніх військах РФ в окупованому Криму.
 
СБУ встановила, що в 2011 році чоловіка призвали на строкову військову службу та розподілили до військової частини № 3009 Кримського територіального командування внутрішніх військ МВС України в Сімферополі.
 
Там він склав присягу на вірність українському народу та служив до початку подій, пов’язаних з окупацією АР Крим у 2014 році.
 
Підтримуючи ідеологію РФ та цінності «руського міра», військовослужбовець не виконав наказ керівництва внутрішніх військ МВС України на вихід із Криму.
 
Слідчі СБУ встановили, що фігурант зрадив присязі на вірність українському народу та вступив на службу до військової частини № 6917 внутрішніх військ МВС РФ.
 
Слідчі оголосили чоловіку про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України – державна зрада. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.
 
Оскільки на даний час фігурант перебуває на непідконтрольній українській владі території, СБУ вживає комплексних заходів для притягнення його до відповідальності.
вгору