В Україні через масовану атаку запровадили екстрені відключення світла

В Україні через масовану атаку запровадили екстрені відключення світла

Графіки відключень світла на 26 серпня не діють.

Внаслідок масованої комбінованої атаки Росії вранці 26 серпня «Укренерго» надало розпорядження ввести екстрені відключення світла. У низці областей росіяни атакували енергетичну інфраструктуру.

«Під час екстрених відключень графіки, які можуть бути спрогнозовані заздалегідь, – не діють», – повідомили у ДТЕК.

Енергетики працюють над відновленням електропостачання. До ранкового обстрілу окупантів в Україні не прогнозувалися відключення 26 серпня.

Знеструмлення відбулися після російської атаки вранці 26 серпня, до якої окупанти залучили стратегічну авіацію, винищувачі МіГ-31 та ударні безпілотники. У низці областей лунали вибухи, а згодом почало пропадати світло. На кордоні між Львівською та Закарпатською областями ЗСУ за допомогою кулемета збили ворожу ракету.

Електроенергія зникла у чотирьох районах Києва, а згодом припинилося і водопостачання – мер міста Віталій Кличко пояснив перебої з водою знеструмленням об’єктів водоканалу через відключення електропостачання.

Також про перебої з електро- та водопостачанням через влучання повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

  •  

«Через влучання в області у Львові можуть виникнути перебої з водопостачанням, допоки підстанції не перейдуть на резервне живлення», – повідомив він.

Влучання в об’єкти енергетичної інфраструктури також зафіксували в Луцьку. Внаслідок атаки там загинула людина.

вгору