Україна щодня переконує партнерів дозволити бити далекобійною зброєю по цілях у РФ – Шмигаль

Україна щодня переконує партнерів дозволити бити далекобійною зброєю по цілях у РФ – Шмигаль

Він зазначає, що “ми будемо дуже відповідально використовувати західну далекобійну зброю для ураження російських військових цілей”.

Україна продемонструвала можливість вражати лише військові цілі на території Росії власною зброєю і закликає партнерів дозволити такі удари далекобійною зброєю. Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час пресконференції у вівторок, 10 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він зазначив, що Україна щодня веде перемовини з партнерами і переконує їх надати дозвіл бити далекобійною зброєю по військових цілях Росії.

“Ви бачите, що Україна вже продемонструвала таку можливість власною зброєю. Майже щодня ми сьогодні уражаємо військові цілі на території ворога. Ми ставимо лише військові цілі для таких далекобійних операцій і впевнені в тому, що ми будемо дуже відповідально використовувати західну далекобійну зброю для ураження російських військових цілей”, – сказав Шмигаль.

Багато країн надали дозвіл

Прем’єр зауважив, що багато країн-партнерів уже дали дозвіл використовувати їхню зброю на території ворога для захисту суверенітету та територіальної цілісності України. Але ключові партнери — США, Німеччина, Франція та інші країни, які надають Україні далекобійну зброю, — поки що такого дозволу публічно й офіційно не надали.

“Ми його добиваємося. Будемо продовжувати цю роботу щоденно у своїх зверненнях, перемовинах із партнерами”, – підкреслив глава уряду України, додавши, що він постійно наголошує під час перемовин із прем’єр-міністрами та урядами західних партнерів, що це надзвичайно підвищить безпеку, зокрема цивільної інфраструктури.

Шмигаль зазначив, що це рішення принесе більше безпеки для наших цивільних. І може стати одним із вирішальних факторів для перемоги в цій війні.

“Тому ми приділяємо цьому так багато уваги. Тому для нас це сьогодні один із найважливіших пріоритетів”, – пояснив він.

вгору