Україна повернула 17-річного хлопця, якого примусово вивезли до Росії

Україна повернула 17-річного хлопця, якого примусово вивезли до Росії

Команда Save Ukraine повернула на підконтрольну Україні територію 17-річного Микиту, якого окупанти після повномасштабного вторгнення вивезли в Росію.

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін у Telegram, засновник і керівник благодійної організації Save Ukraine Микола Кулеба в Telegram

“Микиту з окупованого Херсону незаконно та примусово вивезли до Росії. Два роки він змушений був жити у ворожій країні, в чужому місті, навчатися у російській школі, де до українських дітей ставилися як до розумово відсталих, бо вони були нездатні засвоїти російську навчальну програму. Зате дітям проводили “Разговоры о важном”, навчали дітей військової справи та вчили розбирати й збирати автомат Калашнікова. Найбільше хлопця лякало те, що у 18 років, після так званої Юнармії, росіяни змусять його воювати проти Батьківщини”,  -йдеться у повідомленні. 

За словами Прокудіна, наразі хлопець з родиною у безпечному місці, під наглядом медиків та психологів. Також очільник Херсонської ОВА додає, що від початку 2024 року  з тимчасово окупованої Херсонщини вдалося повернути 48 дітей.

вгору