Україна має право атакувати інфраструктуру РФ – президент Естонії

Україна має право атакувати інфраструктуру РФ – президент Естонії

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічей у Таллінні з президентом Естонії Аларом Карісом, прем’єркою Каєю Каллас та спікером Лаурі Хуссаром отримав запевнення у підтримці.

Каріс наголосив на праві України під час війни завдавати ударів по інфраструктурі РФ. Про це повідомляє естонський мовник ERR, пише Укрінформ 

«Я вважаю цілком легітимними атаки України по військових цілях у російському тилу – це допомагає сповільнити російську військову машину… Під час війни для Сил оборони України цілком законно руйнувати інфраструктуру, необхідну російській армії, якщо це пов’язано з ближніми або далекими ракетними атаками та ударами безпілотників по українських цивільних та енергетичних об’єктах», – сказав президент Каріс.

Він також додав, що не може бути встановлення обмежень щодо допомоги Україні. Оскільки це допоможе Росії у плануванні агресивних ударів.

Прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас на зустрічі зі Шмигалем наголосила, що надії на швидкий мир у ході цієї війни – пастка, якої варто уникати.

«Росія скористається цим тільки для того, щоб мобілізуватися і атакувати ще рішучіше. Ми всі хочемо жити у мирі, але це має бути справедливий і міцний мир. Естонія підтримує та бере активну участь у мирному плані президента Зеленського, в основі чого лежать справедливість та територіальна цілісність України», – зазначила Каллас.

Крім того, за її оцінкою, окрім військової допомоги, вже зараз важливо задумуватися про відновлення України.

«Уряд (Естонії – ред.) узяв на себе зобов’язання щодо довгострокового фінансування як відновлення, так і гуманітарної допомоги. Естонія продовжуватиме розвивати практичні проєкти. Ми зосередимося на освіті, соціальній сфері та відбудові будівель. Здебільшого ми сфокусовані на відновленні Житомирської області», – пояснила прем’єрка.

вгору