У Пентагоні пояснили, чому США не розмістять на території європейських країн НАТО систему перехоплення ракет

У Пентагоні пояснили, чому США не розмістять на території європейських країн НАТО систему перехоплення ракет

Сполучені Штати не планують розміщувати систему перехоплення ракет середньої дальності THAAD на території країн-союзників по НАТО в Європі, оскільки війна в Ізраїлі та в Україні — відрізняються. Крім цього, зобов’язання США перед обома державами також різні.

Про це на брифінгу заявила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх.

Серед іншого Сінгх зауважила, що Міноборони та уряд США продовжують підтримувати Ізраїль та Україну в забезпеченні різних необхідних для них оборонних потреб.

На запитання чому США розгортають систему THAAD в Ізраїлі для відбиття атак балістичними ракетами з боку Ірану, але не роблять цього на території союзників по НАТО в Європі для захисту західної частини України від російських ракетних атак заступниця речника Пентагону зазначила, що це дві різні ситуації.

“Це різні війни, різні регіони та зобов’язання перед Ізраїлем і Україною є різними”, — пояснила Сінгх.

Водночас, за її словами, президент США Джо Байден “зобов’язався підтримувати Україну стільки, скільки буде необхідно”. 

Також Сінгх прокоментувала ситуацію кінця минулого — початку поточного року з затримкою пакета допомоги Україні й Ізраїлю і наголосила на важливості співпрацювати з Конгресом США у питаннях зовнішньої підтримки, задля недопущення зволікання з військовою допомогою.

13 жовтня міністр оборони США Ллойд Остін за вказівкою президента Байдена погодив розгортання в Ізраїлі протиракетного комплексу THAAD. Керувати системою будуть американські військові. За його словами, розгортання протиракетного комплексу допоможе зміцнити протиповітряну оборону Ізраїлю після нападів Ірану. Раніше США батарею THAAD в Ізраїлі у 2019 році для навчання та інтегрованих навчань ППО.

 
вгору