У Франківську спіймали голову агентурної групи ФСБ, яка готувала теракти у ЄС

У Франківську спіймали голову агентурної групи ФСБ, яка готувала теракти у ЄС
Контррозвідка Служби безпеки та Національна поліція запобігли серії терактів в Україні та Євросоюзі. У результаті спецоперації у різних регіонах нашої держави нейтралізовано агентурну групу ФСБ, яка готувала підпали у місцях масового перебування людей.

Основними цілями були торгові центри, автозаправні станції, аптеки та ринки в Україні, Польщі та країнах Балтії. Голову та кількох учасників групи затримали в Івано-Франківській області. Про це повідомили в СБУ та Нацполіції.

"Достеменно відомо про кілька знищених пожежею торговельних закладів у Польщі та країнах Балтії. Також зловмисники отримали замовлення на підпал одного з центрів гуманітарної допомоги Україні на території Польщі. За результатами проведення спецоперації учасників злочинної групи затримано в Івано-Франківській області. Протягом останніх кількох місяців в інформаційному просторі почали з’являтися повідомлення про підпали на території європейських країн. За ці злочини затримувалися особи, в тому числі й українці. В окремих епізодах раптові пожежі знищували тисячі квадратних метрів торгових майданчиків", - зазначають у поліції.

вгору