У Франківську сім’я усиновила братика й сестричку з Мелітополя

У Франківську сім’я усиновила братика й сестричку з Мелітополя

Історія родини Карп’яків — як неймовірний сценарій фільму. Одружившись, вони прийняли свідоме рішення усиновити одразу двох діток: братика і сестричку. Василь Карп’як воював тоді у складі 128 ОГШБр.

 
У Івано-Франківську відзначили Всеукраїнський день усиновлення, він символічно припадає на свято Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії. Служба у справах дітей організувала захід для діток, їх опікунів та прийомних батьків. Рішення усиновити дитину — не просте, однак кількість пар, які його приймають у Франківській громаді збільшується, йдеться на сайті oper-info.if.ua.
 
«Якщо ми говоримо про останній рік, то в Івано-Франківській міській територіальній громаді є 12 новостворених прийомних сімей, у 3 з яких вже влаштовані діти. Є три сімейні пари, які стали на облік і вже народили дітей, є дві сімейні пари, які в очікуванні дитини, одна пара вагітна двійнею. Якщо говорити про минулий рік, де на обліку було 10 сімейних пар, то на даний період у нас є 35 сімейних пар», — каже начальниця Служби у справах дітейІрина Рохман. 
 
Франківці Тетяна та Василь Карп’яки, одружившись, прийняли свідоме рішення усиновити одразу двох діток: братика і сестричку. Василь Карп’як воював тоді у складі 128 ОГШБр. Приїхавши вчергове до коханого на схід, дружина запропонувала усиновити дівчинку, яка залишилась без батьків. Виявилось, що Діана, яку обрали з-поміж багатьох діток, має ще рідного брата Данила. Без вагань подружжя прийняло рішення подарувати люблячу родину обом. 
 
«Коли я лежав в госпіталі з контузією в Запорізькій області, дружина приїжджала і ми там вже разом знайшли на сайті діточок. Якраз ми тоді вирішили цих діточок забрати собі. Ми їх двох побачили і вже не могли відмовитися, вони нам зразу до душі припали і не могли відмовитись», — розповідає батько-усиновлювач Василь Карп’як. 
 
«Я — Діана Василівна», — представляється журналістам 5-річна Діанка з Мелітополя, і додає: «Мені добре!».
 
Після початку повномасштабного вторгнення дитину з Мелітопольського сиротинця перевезли у Львівську область. Її рідного брата — вивезли до Польщі. Однак на початку 2023-го року їхні майбутні прийомні батьки — Тетяна та Василь вирішили подарувати щасливе дитинство дітям.
 
«Я почуваю добре себе, але іноді не слухаюсь. Наша мама і тато дуже добрі. Коли я був в Польщі, мене вже мама забрала. Я дуже щасливий і радий, що побачив вже свою сестричку, свою маму, свого тата», — розповідає 7-річний Данило Карп’як.      
 
З Данилом майбутні батьки вперше познайомилися по відеозв’язку в одній із соцмереж. Хлопчик тоді був у Польщі, тому жінка вирушила до сусідньої країни за майбутнім сином. 
 
«Я поїхала в Польщу на знайомство з Даньою. Він зразу мене сприйняв, зразу зустрів з усмішкою. І перше його слово, спитав: «Коли ти мене звідси забереш?». Ну і потім чоловік написав рапорт, і його відпустили на знайомство з Діанкою. Це вже у березні місяці. Після знайомства ми вже були переконані, що це є наші діти»,— розповідає мати-усиновлювачка Тетяна Вовк.
 
“І таких історій чимало. Це великий подвиг наважитися усиновити дитину і подарувати їй гідне життя у сімейному колі”, –  каже міський голова Руслан Марцінків. 
вгору