Трамп розкритикував виділення Україні майже $300 млрд на тлі стихійного лиха у США

Трамп розкритикував виділення Україні майже $300 млрд на тлі стихійного лиха у США

Він зазначив, що постраждалі від ураганів у США отримують лише по 750 доларів на надзвичайні потреби через ураган “Гелен”.

 
Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп розкритикував виділення майже 300 мільярдів доларів на допомогу Україні. Про це він заявив в інтервʼю телеканалу Fox News, пише Суспільне.
 
“Ми вклали майже 300 мільярдів в Україну, і при цьому вони (адміністрація президента США Джо Байдена — ред.) пропонують людям по 750 доларів на екстрені потреби у зв’язку з найсильнішим ураганом, який будь-коли у нас був”, — сказав Трамп.
 
Експрезидент США також висловив невдоволення тим, як влада справляється з наслідками стихійного лиха в деяких штатах, особливо в Північній Кароліні.
 
“Це жахлива ситуація. Я був у Північній Кароліні весь день і бачив дуже мало людей, крім тих, хто сильно постраждав. Одна людина сиділа на камені, бо в неї нічого не залишилося”, — сказав кандидат у президенти.
 
Що відомо про ураган “Гелен”
Ураган “Хелен” сформувався в Мексиканській затоці і досяг Флориди ввечері 26 вересня, швидкість вітру на той момент становила 225 км/год. Він призвів до масштабних руйнувань, а також викликав на південному сході США “катастрофічні, історичні повені”, заявив американський Національний центр ураганів (NHC).
 
Кількість загиблих внаслідок цього урагану перевищила 200 людей. Рятувальники продовжують шукати тих, хто вижив. Більше половини загиблих проживало в Північній Кароліні, де цілі райони знищені найруйнівнішим ураганом з часів урагану “Катріна” 2005 року, який забрав життя понад 1800 людей. Сотні людей досі вважають зниклими безвісти. Без електрики, як і раніше, залишається понад 750 тисяч будинків.
вгору