Шахраї ошукали мешканку Калущини на понад 33 тисячі гривень

Шахраї ошукали мешканку Калущини на понад 33 тисячі гривень

Поліцейські застерігають як розпізнати шахрая.

 
Телефонне шахрайство – це вид шахрайства, коли аферист телефонує і представляючись працівником банку та з метою збереження грошових коштів, переконує жертву повідомити особисту, фінансову чи конфіденційну інформацію або ж переказати гроші на інші запропоновані рахунки.
 
В одну із таких афер потрапила мешканка Калуша. Жінка розповіла поліцейським, що до неї зателефонував незнайомець, який представився працівником банку. У телефонній розмові псевдобанкір повідомив, що з карток жінки аферисти намагаються зняти грошові кошти.
 
Для збереження грошей заявниці треба виконати певні дії в додатку банку, що вона і зробила. Опісля з її рахунків пройдисвіти зняли понад 33 000 гривень.
 
Важливі поради від поліцейських:
– Якщо вам телефонує нібито працівник банку, то у такому випадку рекомендуємо припинити розмову та самому передзвонити в банк за номером, вказаним на зворотному боці банківської картки, або особисто відвідати відділення банку.
 
– По телефону нікому не розповідайте ніяких відомостей зі своєї картки. Справжній банківський працівник не має права питати у вас секретні дані картки і ніколи цього не робитиме.
 
– Якщо ви стали жертвою шахраїв в інтернеті, перше, що потрібно зробити – звернутися в поліцію. Зателефонуйте за номером 102 або вирушайте до найближчого відділення поліції, зібравши всі докази факту шахрайства.
 
вгору