100 майстерень: на Прикарпатті запрацює центр, де здобуватимуть професії для відбудови країни

100 майстерень: на Прикарпатті запрацює центр, де здобуватимуть професії для відбудови країни

Міністерство освіти і науки України визначило перші 72 профтехучилища, де навчатимуть професій для відбудови країни. Навчально-практичний центр створять також і на базі одного з прикарпатських закладів професійно-технічної освіти.

Осередком для навчання найпотрібніших професій у країні стане Державний професійно-технічний навчальний заклад «Івано-Франківське вище професійне училище сервісного обслуговування техніки», що на Прикарпатті, інформує пресслужба Івано-Франківської ОДА.

Загалом визначено перші 72 профтехи в Україні, які отримають 500 млн грн державних коштів на оновлення майстерень. Трансформація закладів відбувається в межах проєкту 100 майстерень. Уже наприкінці весни вони розпочнуть масштабні оновлення навчальних приміщень, а наступного навчального року в них зможуть здобувати освіту всі охочі.

Найпопулярніші напрями, за якими будуть створені майстерні в 72 профтехах: сільське господарство – 14 майстерень; громадське харчування – 10 майстерень; промисловість та машинобудування – 7 майстерень; будівництво та автомобільний транспорт – 6 майстерень. Майстерні будуть також створені за такими профілями, як зварювання, металообробка, деревообробка тощо.

Також цьогоріч буде створено дві майстерні за профілем оператор дистанційно керованих апаратів, тобто оператор цивільних дронів. Професію планують ліцензувати в 2024 році.

вгору