Росіяни мають тактичний успіх у боях за Вовчанськ – Генштаб

Росіяни мають тактичний успіх у боях за Вовчанськ – Генштаб

На Харківському напрямку оперативна ситуація залишається складною та динамічно змінюється. Зокрема, тривають бої за Вовчанськ.

На цьому напрямку протягом 12 травня російські окупанти втратили вбитими понад 100 своїх солдатів, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Українські захисники протистоять окупантам на напрямках Пильна – Лук’янці, Пильна – Глибоке, Пильна – Олійникове та Муром – Бугруватка.

Росіяни також проводять штурмові дії на напрямках Стрілеча – Глибоке, Олійникове – Глибоке, Оліникове – Лук’янці, Муром – Стариця, Плетенівка – Тихе. Протягом 12 травня на цих напрямках ворог здійснив 22 штурмові дії, із них 14 – ще тривають.

У Генштабі повідомили, що ведуться бої за прикордонне місто Вовчанськ. Росія залучила значні сили для ведення наступу на місто у складі до 5 батальйонів. За добу вбитими російська армія втратила на напрямку понад 100 окупантів. Наразі ворог має тактичний успіх.

Сили оборони ведуть оборонні дії, завдають вогневого ураження військам Росії, широко застосовують безпілотні системи для ведення розвідки та завдання точкових ударів.

вгору